Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy

Zdravé veganské brownies ze sladkých brambor

Brownies! Za normálních okolností je to skvělá, delikátní záležitost plná čokolády, vajec, másla a mouky. No jo, ale co když zaznamenáte, že se Vaše bříško, které bylo kdysí krásně ploché nabývá kulatějších a kulatějších rozměrů… Možná si jen povzdechnete a možná se s ním pustíte do boje, stejně tak jako já. 😀

A tak jsem začala hledat zdravější recepty, kde nebude plno cukru ani mouky. No a tak jsem našla recept na toto zdravé brownies ze sladkých brambor. Zprvu jsem byla docela rozpačitá, protože jsem nevěřila tomu, že to bude fajn, nicméně výsledek mě velmi mile překvapil a věřím, že stejně tak překvapí i Vás. 🙂

IMG_6815

IMG_6834

 

Na cca 12 kousků brownies budete potřebovat:

600 g sladkých brambor (batátů)

100 g mletých mandlí

100 g rýžové mouky

14 kousků sušeného ovoce – já použila datle, fíky a meruňky

4 velké polévkové lžíce holandského kakaa

4 polévkové lžíce javorového sirupu

150 ml rýžovo-kokosového mléka či jiného rostliného mléka

špetka soli

 

1. Sladké brambory nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do změknutí.

2. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

3. Uvařené kousky sladkých brambor rozmixujte a pyré přendejte do mísy.

4. Sušené ovoce rozsekejte nebo rozdrťte a přidejte ho do mísy k bramborovému pyré.

5. Do mísy nyní přidejte mandle, mouku, kakao, javorový sirup, sůl i mléko a obsah mísy důkladně zpracujte, abyste vytvořili celistvou směs, která bude malinko tekutější.

6. Formu na chleba vystlelte pečícím papírem a přendejte to ní batátovo-kakaovou směs

7. Dejte péct na 30 minut do trouby.

8. Po vytažení z trouby nechte brownies vychladnout, nakrájejte jej na plátky a můžete podávat. 🙂

 

Tip: K brownies se výborně hodí vanilková zmrzlina nebo (pokud nejste vegani) řecký jogurt. 🙂

IMG_6837 IMG_6819

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.