Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty párty vegetariánské z jednoho hrnce/plechu

Vláčný tvarohový koláč s čokoládou

Co vám budu povídat, jsou prostě recepty, které vás prostě neomrzí. Asi tak, jako tenhle tvarohový koláč, který je tak vláčný, že víc by to už nešlo. Připravovat se dá jak s rozinkami, brusinkami, tak s kousky čokolády a to je přesně to, co si chcete dát k odpolední či ranní kávě. Jo a příprava? Snadněji už to fakt nejde! 🙂 Recept jsem našla už dávno předávno u Kitchenette a je prostě škoda se o něj nepodělit.

tvarkol1 tvarkol5 tvarohkol2

Na 1 hluboký plech nebo 2 koláčové formy budete potřebovat:

Základ

1 kg polotučného tvarohu ve vaničce

100 g 70% čokolády nasekané na malé kousky

250 g cukru

150 g změklého másla

5 vajec

špetku vanilkového cukru

5 polévkových lžice hrubé mouky

1 sáček jedlé sody (10 g)

 

1. Vejce ušlehejte s cukrem.

2. Přidejte všechny ostatní ingredience a nechte robota vypracovat tekuté těsto.

3. Plech či formu vymažte máslem a vysypte moukou.

4. Nyní do plechu/formy vlijte tvarohovou směs.

5. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si drobenku.

 

Drobenka

100 g změklého másla

1/2 hrnku cukru krupice

3/4 hrnku hrubé mouky

3/4 hrnku ovesných vloček

 

  1. Máslo dejte do mísy a přidejte k němu cukr, mouku a vločky.
  2. Všechny ingredience nyní rukama důkladně smíchejte a zpracujte tak, aby vznikla drobenka.
  3. Drobenkou posypte tvarohovou směs a dejte péct do trouby na 30-40 minut.
  4. Až okraje začnou zlátnout je načase koláč vyndat.
  5. Poté koláč nechte alespoň 1 hodinu zchladnout a můžete podávat.

tvarkol3 tvarkol4

 

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.