Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy ovoce párty vegan vegetariánské

Veganské pohankové lívance s lesním ovocem

Od té doby, co se nestravuji mléčnými produkty typu mléko, kefír, jogurt, tvaroh apod. je mi mnohem lépe, po jídle se necítím těžce a světe div se, konečně jsem začala hubnout. 🙂 Mám z toho velkou radost a samozřejmě mě to motivuje k tomu jít touto cestou dál. 🙂 Nicméně musím říct, že to není vůbec nic lehkého a je mi velmi líto, že vegani mají velmi omezenou možnost volby. Ne každý sójový jogurt je totiž mňam a složení je někdy dost smutné… Tak doufám, že se to časem zlepší. 🙂

Recept, který mám dnes pro Vás je velmi jednoduchý a fakt moc dobrý. Pokud jste si mysleli, že potřebujete vejce či kravské mléko k tomu, abyste vytvořily lívance, tak jste se pletli. Na obojí prostě zapomeňte. Do 30 minut máte na stole veganské lívanečky, které jsou navíc díky pohankové mouce bezlepkové. Chuťově se krásně propojuje nakyslé ovoce s cukrem a sójovým jogurtem a je to jednoduše hodně MŇAM!

liv8

liv2

Na 3-4 porce budete potřebovat:

200 g pohankové mouky

200 g kokosového mléka

200 g banánu

špetka soli

300 g zmraženého lesního ovoce

20 g rýžového či jiného oblíbeného sirupu či třtinového cukru

250 g bílého sójového jogurtu (dle mého je nejlepší od Sojade)

třtinový cukr dle chuti na doslazení lívanců na talíři

kokosový olej na smažení lívanců

 

  1. Banán rozmixujte.
  2. Do větší mísy nasypte pohankovou mouku, přilijte kokosové mléko a přidejte rozmixovaný banán (nahradí vejce), přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte, aby vznikla celistvá hladká směs.
  3. Do rendlíku nasypte zmražené ovoce a na vyšším než středním stupni (já mám na indukci 9 stupňů a zvolila jsem 8) zahřívejte, aby se ovoce rozmrazilo a postupně vznikla ovocná omáčka.
  4. V pánvi rozehřejte kokosový olej a na vyšším středním stupni (7) smažte z obou stran lívance.
  5. Hotové lívance nechte na kuchyňské utěrce, aby jste se zbavili přebytečného tuku.
  6. Když se z ovoce stala omáčka, přidejte to ní sirup či třtinový cukr a promíchejte.
  7. Servírujte tak, že na talíř dejte nejdřív lívanec, na něj dejte sójový jogurt a poté obojí zalijte ovocnou omáčkou.
  8. Pokud Vám budou lívance připadat málo sladké, můžete si je na talíři posypat třtinovým cukrem.

TIP: Místo směsi lesního ovoce můžete použít třeba jen maliny nebo borůvky. Jak je libo. 🙂 liv6

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.