Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
balzamikový krém chuťovky do plavek intolerance laktózy párty pečivo předkrmy vegan vegetariánské Videa zelenina

VIDEORECEPT: Vegan caprese bagetky

Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste se jako hostitelé měli čím blýsknout a také své hosty překvapit. Já v létě miluji různé saláty, obložené bagetky, bruschetty, zeleninové či olivové tapenády a podobně. Prostě všechno co nejlehčí jak na přípravu, tak na strávení. 🙂

Nicméně, abyste si připravili tyto vegan caprese bagetky, rozhodně nemusíte na žádnou párty čekat. Skvělé jsou na svačinu či lehkou večeři. 🙂caprese16

caprese13 caprese15

Na 15 kousků budete potřebovat:

3/4 dlouhé celozrnné bagety (o váze 250 g)

200 g bílého tofu

2 bio rajčata

půlka akováda ready to eat

několik lístků bazalky dle chuti – alespoň 6

olivový olej

sůl

balsamikový krém

 

  1. Tofu, rajčata i avokádo (zbavené slupky) nakrájejte na tenké plátky.
  2. Bagetu nakrájejte také na cca centimetrové kousky.
  3. Bazalku nakrájejte na proužky.
  4. Kousky bagety dejte na talíř a pokapejte je trochou olivového oleje.
  5. Na plátky bagety nyní dejte plátky tofu a poté rajče. Plátky rajčete nyní posolte a na rajče dejte avokádo.
  6. Na avokádo dejte pár proužků bazalky a nakonec vše pokapejte balsamikovým krémem.

caprese11

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.