Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy paleo párty primal

Vánoční nepečené kuličky

Nevím jak Vy, ale já jsem si každé Vánoce přála, abych za těch několik dní nenabrala 10 kilo. Hromada cukroví, smažené bramboráky, vánočkabramborový salát s pořádnou dávkou majonézy, svíčková, silvestrovské jednohubky. Tak takhle vypadal mnohokrát můj jídelníček. K tomu se posledních 6 let přidávají takzvané alkoholické kalorie, v podobě svařeného vína, punče či vaječného koňaku. A tak se člověk nemůže divit, když se v lednu nemůže dostat do kalhot. 🙂

Vlastně netuším, proč musí být Vánoce symbolem obžerství. Myslím, že je tady něco špatně! Stejně tak nechápu šílenství v nakupování dárků. Vánoce jsou krásný čas, ale proč bych je měla trávit ve stresu? Já si raději uvařím horký čaj, lehnu si do postele, koukám na pohádky a užívám si pohody. 🙂

K Vánocům však nějaké to cukroví patří, a tak jsem pro Vás připravila recept, který je jednoduchý, rychlý a ZDRAVÝ! Když sníte tuhle sladkou čokoládovou kuličku, věřte mi, že Vám ke spokojenosti bude stačit pouze jedna, a tak se Vám nestane, že byste museli v lednu kupovat o číslo větší oblečení. 🙂

kuličky2

Na kuliček 24 budete potřebovat:

Na kuličky:

250 g kešu ořechů nejlépe s označením Fairtrade

100 g holandského kakaa

3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)

2 kávové lžičky mleté skořice

špetku růžové himalajské soli

3/4 hrnku kokosového oleje

Na obalení:

drcené kakaové boby nejlépe s označením Fairtrade

strouhaný kokos nejlépe s označením Fairtrade

 

  1. Kešu ořechy namočte na 2-3 hodiny do vody.
  2. Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
  3. Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
  4. Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
  5. Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte. Pomocí naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku, kterou obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
  6. Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
  7. Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
  8. Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání. 🙂 kuličky1kuličky4

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.