Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
intolerance laktózy maso přílohy

Trhané kachní maso po asijsku se švestkovou omáčkou

Jestli je nějaký druh masa, který je dle mého chuťově neodolatelný, tak je to kachní maso. Možná je to i tím, že kachna byla a dodnes je spíše sváteční jídlo. Pokud máte rádi klasiku a ne moc rádi experimentujete, pak tento recept asi přeskočte. Pokud však máte rádi chuť sójové omáčky a nevadí Vám netradiční chutě, je tohle recept, který musíte určitě vyzkoušet. 🙂

Na 5 – 6 porcí budete potřebovat:

Trhané kachní maso

3 velké kachní stehna

3 polévkové lžíce omáčky Teriyaki

3 polévkové lžíce sójové omáčky Kikkoman

2 dcl vody

sůl

1 kávová lžička mletého badyánu

 

  1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Kachní stehna omyjte, osolte je ze všech stran a vložte je do pekáčku.
  3. Stehna okořeňte badyánem, přidejte obě omáčky a stehna podlijte vodou.
  4. Pekáček přikryjte poklicí, dejte jej do trouby a stehna pečte do měkka cca 3 hodiny.
  5. Poté pekáček vyjměte, odklopte poklici a nechte stehna trochu vychladnout.
  6. Ze stehen pak sundejte kůži a oberte maso, které vložte nazpět do výpeku.

Švestková omáčka

250 g sušených švestek

1 cibule

1 stroužek česneku

zázvor velikosti palce

1 hrnek vody = 250 ml

špetka sušeného chilli koření

3 polévkové lžíce Teriyaki omáčky

1 polévková lžíce medu

rostlinný olej – sluečnicový či řepkový

 

  1. V menším hrnci rozehřejte olej.
  2. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji nadrobno.
  3. Na rozpáleném oleji cibuli orestujte, poté přidejte švestky a ještě chvíli obojí restujte a poté přilijte vodu.
  4. Švestky chvilku povařte, aby změkly.
  5. Poté přidejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, chilli, Teriyaki omáčku a med.
  6. Vše promíchejte a poté rozmixujte na hustou omáčku.

Palačinky

300 g bezlepkové či klasické pšeničné hladké mouky

1 vejce

300 ml rostlinného mléka

špetka soli

špetka třtinového cukru

rostlinný olej

 

  1. Všechny suroviny kromě oleje dejte do mísy a metličkou zpracujte hladké těsto.
  2. Na větší pánvi na trošince oleje smažte tenké palačinky.

K podávání

salátová okurka

jarní cibulka

 

  1. Obojí zeleninu omyjte.
  2. Okurku zbavte semínek, které jsou veprostřed a nakrájejte ji na tenčí a užší hranolky.
  3. Jarní cibulku nakrájejte šikmo na plátky.

Podávejte tak, že palačinku potřete omáčkou, přidejte maso s výpekem a nakonec přidejte okurku a jarní cibulku. 

 

2 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.