Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
základní recepty

Těsto na pizzu ze špaldové mouky

Miluju pizzu, stejně jako mnoho dalších italských jídel. Většinou ji dělám z normální hladké mouky typu 00, ale faktem je, že jsem z ní vždycky strašně přecpaná. No jenže co dělat, když pizzu milujete a nedávno jste si koupili úžasný plech/formu na pečení pizzy? Vymyslet si zdravější variantu. A tak vzniklo těsto na pizzu z mé velmi oblíbené špaldové mouky. Na vrch si pak můžete hodit co chcete/máte rádi… To je na pizze to úžasné. Můžete jí dělat pořád a stále jinak. 🙂

IMG_5671

Na 3 placky/pizzy budete potřebovat:
500 g celozrnné hladké špaldové mouky
5 g čerstvého droždí
15 g soli
5 g krupicového cukru
25 g olivového oleje
250 ml vlažné vody

1. Ve vodě důkladně romíchejte droždí, oliváč, cukr a sůl.
2. Do větší nádoby (nejlépe od robotu) dejte špaldovou mouku.
3. K mouce přilijte směs vody, droždí, oliváče, cukru a soli.
4. Pořádně zpracujte těsto buď rukama nebo za pomoci robota (zvolte nástavec typu hák).
5. Těsto rozdělte na 3 stejně velké části. Vytvarujte z nich koule. Každou kouli a vložte do mísy a přikryjte ji alobalem nebo utěrkou.
6. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
7. Po hodině můžete z každé koule vyválet placku a ozdobit ji čím chcete.

IMG_5688

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.