Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy ovoce paleo primal

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a broskvemi

Léto už sice odchází, ale to ještě neznamená, že si nemůžete zpříjemnit ranní vstávání něčím tak dobrým a zároveň zdravým, jako je tapiokový pudink. Tento pudink, který je také bezlepkový, se vyrábí z tapiokových perel. A tapiokové perly jsou vlastně škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Velkým plusem této suroviny je i to, že obsahuje mnoho vitamínu a minerálů.

Tapiokové perly seženete ve zdravé výživě. Pokud se však nepoštěstí a nenajdete ji v kamenném obchodě, zkuste online zdravou výživu. 🙂

Příprava pudinku je opravdu velmi jednoduchá, řekla bych, že je snad ještě jednodušší než příprava klasického „sáčkového“ pudinku. V receptu je uvedeno kokosové mléko, avšak použijte jakékoli rostlinné mléko, které máte po ruce. 🙂 Stejně tak postupujte s ovocem, pokud Vás nebaví broskve, ale milujete nektarinky, banány nebo třeba hrušky, zaměňte je za broskve. 🙂

tap4

tap6

Na 2 porce budete potřebovat:

50 g tapiokových perel

150 g vody

150 g kokosového mléka

1 polévkovou lžíci javorového sirupu

hrst chia semínek

2 broskve – nakrájené na kousky

pár lístků máty na ozdobení

 

1. Tapiokové perly přes noc namočte do vody.

2. Ráno do hrnce přilijte kokosové mléko a sirup a na středním stupni tapioku s mlékem za občasného míchání zahřívejte do té chvíle než vznikne hustá hmota. Trvá to opravdu chvilinku, cca 5 minut.

3. Pudink nyní přendejte do mističek či do malých zavařovacích skleniček, posypte jej chia semínky a přidejte nakrájené kousky broskví.

4. Nyní můžete dle své chuti ozdobit mátou či jinou bylinkou.

5. Podávejte buď ihned nebo pudink dejte do lednice a podávejte jako vychlazený dezert.

 

Tip: Pokud milujete čokoládu, nezapomeňte pudink posypat nastrouhanou čokoládou. 🙂

tapioka1

 

19 Comment

  1. Opravdu namočit přes noc ? Já nechala takové větší kuličky asi hodku a začaly se mi rozpadat, tak to zkusím, uvidím. Tapiokový puding miluji.

      1. Zdravim! Myslim tim ze z konuervy kokosovejo mleka odeberu tedy jen tu „vodu“ (a to tuhe zustane v konzerve?)
        Tak to delate? …nebo mate domaci?

        1. Já používám kokosové mléko z krabice AroyD konkrétně a to nechávám při pokojové teplotě a je tekuté. 🙂 Nemá vodovou a tuhou část. 🙂

  2. Ahoj, už 2X jsem tapioku puding vařila, perly jsem nechala přes noc nabobtnat ve vodě, ale vůbc nenabyly ani nezesklovatěly. Hledám na internetu, co dělám špatně, ale nic jsem nenašla. Nevíš náhodou?

    1. Ahoj, včera jsem dělala tapioku poprvé, měla jsem malé perly a namočila jsem je asi na hodinu. Bobtnaly už od začátku, ale „přibylo“ asi jen půl původního objemu . Potom jsem přidala kokosové mléko a žačala vařit…ve fázi, kdy mi zhoustla „omáčka“ byla ještě většina perel bílá, sklovaté jen některé a chuťově hnus…..byla jsem z toho celkem nešťastná (jako ostatně z každého receptu napoprvé), rendlík jsem odstavila a byla naštvaná, že vyhodím docela dost peněz do záchodu.
      Pak mi to ale nedalo a říkám si, je to přeci jen škrob, tak ho zkusím ještě povařit déle…..přidala jsem kokosovou vodu a znovu začala vařit….musela jsem to rozředit ještě jednou, ale postupně i zbytek perel zesklovatěl. 😀
      Takže dobu vaření bych neomezovala na to, dokud to nezhoustne, ale dokud nejsou všechny perly průhledné.

    2. Ahoj, taky jsem napoprvé tápala…. ale zjistila jsem, že perly zesklovatí až po důkladném převaření, takže tomu dejte víc času a nevařte podle návodu, ale až dokud všechny původně bílé perly nezprůhlední…u mě to sice znamenalo pudink dvakrát naředit, ale nakonec se zadařilo.

  3. Robila som tapiokový puding na kurze varenia s Terapia jedlom a bol vynikajúci 🙂 takže vyskúšam aj tvoj a teším sa na výsledok 😛 inak máš krásny blog, už som si uložila asi 30 receptov na skúšanie 😀 tiež rada pečiem, budem rada, ak sa pozrieš na moju stránku a dáš mi spätnú väzbu ak si nájdeš čas – http://www.lenivakucharka.sk/. Ocením každý názor, lebo sa chcem zlepšovať. Ďakujem!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.