Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy párty vegetariánské

Supermuffiny

Možná se chytáte za hlavu a ptáte se sami sebe, co může být na muffinách tak hrozně super. No, ony jsou super prostě jen tak! Já muffiny velmi oceňuji jako rychlou svačinku, kterou stačí hodit do krabičky či do sáčku, následně do kabelky a super svačinu mám stále po ruce.

Tyto muffiny jsou však super i kvůli svému složení. Obsahují totiž takzvané super foodsušené plody kustovnice čínské neboli goji. Taky v nich jsou nepražené kakaové boby, pohanková mouka, sójový jogurt, čokoláda, vlašské ořechy a taky med a banány! No prostě kombinace, kterou nemůžete odmítnout! 🙂

P.S. Goji plody seženete například tady od společnosti Himalyo.

muf3

Na cca 14 muffinů budete potřebovat:

180 g pohankové mouky

7 g kypřícího prášku bez fosfátů

špetku soli

210 g lesního medu

100 g vajec

350 g banánů

200 sójového jogurtu např. Sojade

140 g vlašských ořechů

35 g goji

30 g kakaových bobů

150 g 80% čokolády

 

  1. V jedné míse smícháme suché přísady. Vše prosejte přes sítko.
  2. Banány rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  3. Ořechy, kakaové boby, čokoládu i goji posekejte na drobné kousíčky.
  4. V druhé míse nyní smíchejte med, jogurt, rozmixované banány a vejce.
  5. Tekutou směs nyní přendejte do mísy se suchou směsí, přidetje také goji, ořechy, kakaové boby a čokoládu.
  6. Důkladně vše promíchejte a směsí opatrně plňte muffinové košíčky, které jste předtím dali do muffinové pečící formy.
  7. Pečte 30 minut na 180 stupňů v předehřáté troubě.

 

5 Comment

  1. Ahoj, muffiny vypadají skvěle! Chystám se je dělat kamarádce vegance a jak tak koukám, tak jsou i bezlepkové, že? Mám totiž ještě jednu kamarádku s bezlepkovou dietou a chci se jen ujistit protože bych ji nerada ublížila 😀
    Děkuji, přeji hezký den 🙂

    1. Ahoj, ano jsou jak bez lepku – pohanková mouka je přirozeně bezlepkové. Nicméně, pokud je budeš dělat vegance, místo medu zvol jiné sladidlo, buď třtinový cukr nebo rýžový, agávový či jiný sirup. Med není veganský. Ještě s tím bezlepkem :-), dej si pozor na kypřící prášek, když tak jej můžeš nahradit jedlou sodou. Myslím, že se může stát, že v některých jsou stopy lepku.

        1. Děkuju moc za odpověď 🙂 S tím medem a vejcem už to mam promyšlené, použiji cukr a více banánů, ještě mě napadlo trošku psyllia nbo chia semínka 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.