Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty do plavek

Sladká tvarohová nepečená snídaně ve skleničce

Celou dobu jsem si myslela, že Češi jsou masožravci, ale ono ne! Češi jsou hlavně sladkožrouti! 😀 Nevím, jak si mám jinak vysvětlit ohromné návštěvnosti dezertových receptů. Nejhůře jsou na tom snad polévky a pokrmy z ryb, což je tedy velká škoda. Nicméně jsem si tedy řekla, že Vám udělám radost a zase Vám sem přidám nějaký sladký recept. A řekněme si to upřímně, čím míň práce, tím je to lepší. Takže dnes tady máte recept na sladkou snídani, která je hotová během pár minut a je krásně sladká a lehká. A taky je ideální pro Vaše malé ratolesti. 🙂

IMG_4965 IMG_4974 IMG_4976 IMG_4984

Na 3 skleničky o obsahu 165 ml budete potřebovat:

60 g kaše Čokokulky na kaši (Mixit)

100 g vroucí vody

50 g medu

150 g řeckého jogurtu

250 g polotučného tvarohu

1 vanilkový lusk

6 ks jahod

 

Na ozdobu:

trocha tmavého balzakmikového krému

3 lístky máty

 

1. Kaši zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechejte stát.

2. V míse smíchejte med, jogurt a tvaroh.

3. Do krému přidejte zrníčka z vanilkového lusku.

4. Na dno skleniček dejte kaši a stlačte ji, aby pokryla celé dno.

5. Na kaši dejte plátky jahod a na jahody vrstvu krému.

6. Navrch krému dejte opět pár plátků jahod.

7. Nakonec ozdobte lístkem máty a balzamikovým krémem.

8. Tvarohovou snídani můžete buď hned sníst nebo ji dát do lednice vychladit a podávat třeba jako svačinku. 🙂

IMG_4980IMG_4993 IMG_4977

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.