Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
balzamikový krém bez lepku do plavek intolerance laktózy ovoce párty předkrmy přílohy vegan vegetariánské zelenina

Rukolový salát s jahodami a medovou zálivkou

O víkendu jsem grilovala na Restaurant day v Piknik boxu a několik lidí se mě ptalo na recept na rukolový salát s jahodami a medovou zálivkou. A tak jsem se rozhodla, že ho prostě musím dát na blog.

Je to fakt strašně jednoduchý, svěží a jako doplňkový salát k něčemu grilovanému se to fakt moc hezky hodí. 🙂 Takže pokud jste milovníci rukoly a jahod, rozhodně si jej nezapomeňte připravit. 🙂

salát1 salát3 salát6

Na 1 porci budete potřebovat:

100 g rukoly

10 jahod

30 g olivového oleje

1 kávová lžička medu

2 kávové lžičky balsamikového krému

špetka soli

hrst opražených slunečnicových semínek

  1. Rukolu důkladně propláchněte a dejte ji do hlubokého talíře či větší misky.
  2. Omyté jahody nakrájejte na plátky a dejte je k rukole.
  3. Ve skleničce či malé misce důkladně promíchejte olivový olej, balsamikový krém, med a sůl a zalijte touto zálivkou rukolu a jahody. Nakonec salát posypte opraženými semínky.

salát5 salát7

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.