Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku do plavek párty pomazánky vegetariánské základní recepty zelenina

Ředkvičková pomazánka

Ach, ředkvičková pomazánka, to je vlastně legendární recept. Každý už někdy určitě takovou pomazánku jedl a věřím, že snad každá maminka, babička či celá rodina má ten svůj nejlepší recept. Je to asi jako se svíčkovou či gulášem.

Já tedy nebudu tvrdit, že tohle je náš rodinný recept, protože to tak není. Nicméně, tento recept je zajímavý v tom, že se dá zařadit do jídelníčku fitness nadšenců a dietářů. 🙂 Tvoří ji totiž cottage sýr spolu s Lučinou a tyto dva sýry vytvoří dokonalou kombinaci. 🙂

pomazánka2 pomazánka1 pomazánka7

pomazánka9

Na 2 porce budete potřebovat:

150 g cottage sýra

100 g Lučiny

10 očištěných ředkviček

špetka soli

čerstvě mletý pepř

čerstvá petrželka

 

  1. Ředkvičky nakrájejte nadrobno a petrželku nadrobno nasekejte.
  2. Obojí dejte do misky a přidejte cottage s Lučinou.
  3. Vše důkladně promíchejte a nakonec přidejte sůl a pepř dle chuti.
  4. Ještě jednou promíchejte.
  5. Podávejte s kváskovým chlebem.

TIP: Pomazánku na chlebu ozdobte plátky ředkviček a třeba i jedlými květy.

pomazánka3 pomazánka6

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.