Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
do plavek intolerance laktózy ovoce vegan vegetariánské základní recepty

Proteinová veganská ovesná kaše s mangem

Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Určitě bychom ji neměli vynechávat. Ačkoliv, já sama se přiznám, že s pořádným snídáním mám přes pracovní týden dost problém. Naopak o víkendu si snídani snažím užívat. 🙂 To mě baví dělat lívance a vafle nebo podobný dobroty.
U této kaše je však velká výhoda to, že je strašně rychle hotová. Takže ji zvládnete připravit i večer během 10 minut na druhý den. Já si ji dělám do krabičky, kterou ráno, když spěchám, popadnu a běžím do práce. 🙂 Tudíž máte snídani vyřešenou a nemusíte si kupovat koblihy nebo podobný kalorický a tučný dobrůtky. 🙂

ovesna 1 ovesna 4

Na 2-3 porce budete potřebovat:

150 g ovesných vloček

250 ml neslazeného mléka

1 polévkovu lžíci javorového sirupu (nevegan verze – můžete použít med)

špetka soli

1 vrchovatá polévková lžíce vegan čokoládového proteinu

1 zralé velké mango

ořískovo-kakaové máslo či čisté ořechové máslo – libovolně

 

  1. Vločky nasypte do rendlíku a zalijte je mlékem.
  2. Na středním plameni povařte cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne do vloček, ty nenabobtnají a vytvoří se kaše.
  3. Nyní přidejte javovorý sirup či med, sůl a protein a důkladně vše promíchejte.
  4. Mango zbavte slupky a nakrájejte jej na plátky. Pozor na pecku. 🙂
  5. Servírujte tak, že do misky dejte nejprve kaši, poté navrch vyskládejte mango a nakonec přidejte kávovou lžičku ořískového másla.

TIP: Pokud máte chuť, můžete ještě opražit semínka či nasekané ořechy a posypat jimi kaši. 🙂

ovesna 8 ovesna 9

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.