Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku do plavek polévka primal

Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Konečně přidávám nový recept na blog. Musíte mí to odpustit, tento týden totiž odevzdávám bakalářku, takže mi teď vzalo spoustu času psaní a opravování. Čas utíká opravdu rychle, státnice jsou skoro za dveřmi a učení jen a jen přibývá. Takže opravdu nevím, jak často Vás budu během května zásobovat recepty. 🙁

Nicméně, dnes přidávám recept na polévku z medvědího česneku. Medvědí česnek je sezónní záležitostí, což nejspíš všichni moc dobře víte, takže je fajn užít si toto období. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s recepty na pesto z medvědího česneku, takže já přicházím s polévkou. Ani však ta není žádnou novinkou. S medvědím česnekem nicméně můžete nakládat dle Vaší chuti. Můžete z něj dělat špenát, přidat jej do pomazánky, do míchaných vajíček, do salátů… Opravdu dle libosti.

Polévka na kterou Vás odkazuji já je lehká, zdravá a má velmi osobitou chuť právě díky medvědímu česneku a plátky opečených mandlí ji krásně doplňují.

IMG_4880 IMG_4893

Na cca 6 porcí budete potřebovat:

100 g šalotky nebo cibule

320 g brambor

250 g medvědího česneku

2400 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru (můžete použít i hotový Konečně vývar)

250 ml smetany ke šlehání

50 g másla

40 g Grana Padana

sůl

pepř

šťáva z čtvrtky citrónu

60 g plátků mandlí

 

1. Cibuli či šalotku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.

2. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na menší kostky.

3. Do většího hrnce vložte máslo a nechte rozpustit.

4. Poté do hrnce přidejte cibuli a restujte ji dosklovata.

5. Do hrnce přidejte brambory a medvědí česnek a zalijte vše vývarem. Polévku osolte.

6. Vařte dokud nebudou brambory měkké.

7. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

8. Nyní přidejte smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povařte.

9. Nakonec přidejte nastrouhaný Grana Padano.

10. Dle chuti ještě osolte a opepřete.

11. Rozehřejte pánev a vložte do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečte (mají tendenci se rychle připálit).

12. Podávejte tak, že do talíře nalijete polévku a posypete ji plátky mandlí.

IMG_4885

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.