Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku do plavek intolerance laktózy polévka recepty vegan vegetariánské vegetariánské zelenina

Polévka s rýžovými nudlemi, brokolicí a tempehem

Strašně, ale fakt strašně mě baví polívky, které můžete jíst jako hlavní jídlo. A tak si je doma připravuji především k večeři. Spojení zeleninového vývaru, který je ochucen zázvorem a kvalitní sójovou omáčkou, k tomu ještě křupavá brokolice, rýžové nudle a tempeh a vyvážená večeře je na světě. 🙂 Jo a taky je hotová během 20 minut. 🙂

polevka2 polevka4 polevka9

Na 2 porce budete potřebovat:

Vývar

450 ml zeleninového vývaru

2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky

špetka skořice

4 hřebíčky

špetka koření 5 vůní

2 stroužky česneku

oloupaný zázvor velikosti palce

sůl

 

  1. Vývar nalijte do rendlíku, přidejte skořici, koření 5 vůní, hřebíček, česneky, zázvor a přiveďte k varu.
  2. Vařte 10 minut aby se uvolnila chuť i silice z česneku a zázvoru.
  3. Po 10 minutách přidejte ještě sójovku a sůl.

Vložka do polévky

150 g růžiček brokolice

200 g uzeného tempehu

50 g tenkých rýžových nudlí

1 chilli paprička

1 jarní cibulka

 

  1. Brokolici omyjte a připravte ji v páře tak, aby změkla, ale byla stále křupavá.
  2. Chilli nakrájejte nadrobno, tempeh na plátky a jarní cibulku na kolečka.
  3. Nudle vložte do horké vody, nad kterou jste připravovali v páře brokolici a nechte je změknout, trvá to pár sekund.

Servírování

  1. Brokolici, nudle a tempeh dejte do velké misky a zalijte vše horkým vývarem.
  2. Nakonec přidejte jarní cibulku a chilli.
  3. Ihned podávejte.  polevka8

polevka11

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.