Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
párty pečivo pizza recepty šetrná domácnost vegetariánské vegetariánské z jednoho hrnce/plechu zelenina

Pizza Margherita

Pizza. Nejpopulárnější jídlo v Itálii, ale také možná i v jiných zemích. Kdo by tuto placku, která byla původně z chlebového těsta, nemiloval. Pizza má kořeny v Neapoli a tradičně se zde používali rajčata, černé olivy, ančovičky, oregano a Mozzarela di Bufala.
Margherita je snad tou nejjednodušší. Tvoří jí kromě těsta tři důležité ingredience rajčata, Mozzarela di Bufala a bazalka.
Já použila i oregano, neboť mi kombinace obou bylinek příjde prostě skvělá.

pizzamargherita
pizza5

pizza6

Na 2 pizzy budete potřebovat:
Těsto
250 g vlažné vody
3 g sušeného droždí
5 g třtinového cukru
25 g olivového oleje
500 g hladké mouky
15 g soli
mouka na podspyání těsta

1. Droždí rozmíchejte ve vodě s cukrem.
2. Přidejte olivový olej a sůl a opět promíchejte.
3. Do mísy od robota nasypte mouku a vlijte drožďovou směs.
4. Do robota použijte nástavec typu hák a nechte robota 10 minut hnětat těsto.
5. Poté mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.
6. Po hodině kynutí rozdělte těsto na 2 půlky, vyválejte je do kruhu. Pokud se těsto bude lepit, podsypejte jej moukou.
7. Na těsto dejte náplň.

Náplň na pizzu Margherita
2 velká rajčata
250 g Mozzarella di Bufala
400 g konzerovaných rajčat
špetka soli
1 polévková lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka
čerstvé oregano

1. Do menšího hrnce dejte vařit vodu.
2. Rajčata na obou koncích nařízněte do kříže a vložte do horké vody, kde je nechte půl minuty až minutu.
3. Rajčata vyjměte a dejte je ihned do misky s ledovou vodou.
4. Poté z rajčat stáhněte slupku a nakrájejte je na kolečka.
5. Mozzarelu nakrájejte na plátky.
6. Rajčata z konzervy dejte do vyšší nádoby od tyčového mixéru, přidejte sůl a olivový olej a vše rozmixujte dohladka.
7. Rozválené těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem či perforovaný (má díry) plech na pizzu.
8. Těsto potřete rajčatovou směsí a položte na něj plátky rajčat.
9. Plech dejte do trouby, kterou předehřejte na 250 stupňů. Pečte cca 6 minut, dokud nebudou okraje zlatavé.
10. Poté rozlože na pizzu mozzarelu a pečte ještě půl minuty až minutu, jen aby mozzarela trochu povolila.
11. Pizzu z trouby vyjměte a nechte ji minutu až dvě vychladnout.
12. Poté ji nakrájejte a ozdobte čerstvou bazalkou a oreganem.

pizza7

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.