Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty

Perníkové muffiny s višňovou marmeládou

 

Chtěla jsem péct obyčejný perník. A vznikly neobyčejné muffiny s domácí višňovou marmeládou. 🙂
Jsou skvělé a super je i to, že už vím, co budu péct na Vánoce, protože cukroví se u nás moc nesní. Takže upeču tyto perníkové muffiny. 🙂 Na tyto muffiny jsem použila opět formičky z Ikey. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00280864/
Pokud nemáte domácí marmeládu, pokuste se koupit opravdu kvalitní marmeládu, která bude mít vysoké procento višní. A pokud nemáte višňovou marmeládu, můžete použít marmeládu z červeného rybízu, ta je také kyselejší.

IMG_4632

Na cca 15 muffinů budete potřebovat:
450 g hladké mouky
400 g selského bílého jogurtu
200 g rozpuštěného másla
200 g tmavého třtinového cukru
15 g holandského kakaa
5 g perníkového koření
1 vejce velikosti M
1 sáček prášku do pečiva
špetka soli
100 ml polotučného mléka na zředění těsta (pouze pokud bude těsto moc hutné/tuhé)
malou višňovou marmeládu nebo půlku větší (nejlépe domácí)
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček

1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
2. V jedné míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, perníkové koření a špetku soli.
3. V druhé míse důkladně smíchejte jogurt, máslo, cukr a vejce, aby se z jednotlivých surovin stala jednotná hladká hmota.
4. Do první mísy se suchými ingrediencemi pomalu přimíchejte obsah z druhé mísy, aby se opět ze všeho stala jednotná hmota.
5. Pokud je těsto moc hutné, můžete ho ještě zředit mlékem.
6. Formičky vymažte máslem, vysypejte moukou a naplňte je cca do 3/4 těstem.
7. Navrch těsta doprostřed dejte pomocí kávové lžičky trochu višňové marmelády.
8. Muffiny pečte v předehřáté troubě 40 minut.

IMG_4636

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.