Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku maso paleo

Pečená klobása na paprice a cherry

Když musíte vařit každý den, rychle se to pro Vás stane povinností a ještě rychleji začnou docházet nápady. Pokud vaříte jen sobě, jste na tom celkem dobře. Nicméně, pokud máte doma jeden a více hladových krků, které jsou navíc trochu vybíravé, je to horší. Já naštěstí vařím jen pro sebe a pro přítele, ale už to je problém. Já bych se klidně obešla s něčím bezmasým a zdravým. Bohužel můj partner má takový názor, že když v jídle není maso, tak to pořádné jídlo není. A ještě radši je, když je v jídle jak maso, tak smetana, po tom se může utlouct. Co však dělat, když nemáte mnoho času a musíte uvařit večeři, která má maso obsahovat? Zkuste tuto pečenou klobásu. Klobása určitě nepatří mezi zdravá jídla, ale proč si ji čas od času nedopřát. Navíc, Vaše drahé polovičky budou určitě spokojené. Nicméně, nekupujte klobásu v supermarketu, ale dejte si aspoň tu práci a zajděte do nějakého řeznictví nebo farmářské prodejny, kde mají klobásy kvalitní. Já koupila klobásu s medvědím česnekem, kterou v Brně najdete ve farmářské prodejně Náš Grunt.

IMG_5594 IMG_5611

Na 4 porce pečené klobásy budete potřebovat:
4 kvalitní klobásy
500 g cherry rajčat
8 paprik (červená kapie)
1 palička česneku
olivový olej
sůl
pepř

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
2. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na menší kousky, cherry omyjte a přepulte, stroužky česneku zbavte slupky a taky je přepulte.
3. Kousky paprik, cherry a česneku dejte do větší zapékací mísy. Přidejte sůl, pepř dle chuti a 2 lžíce olivového oleje a směs promíchejte.
4. Na zeleninovou směs dejte klobásy.
5. Zapékací misku zakryjte buď alobalem nebo poklicí a dejte do trouby na 60 minut péct.
6. Když jsou klobásy upečené a papriky měkké, máte hotovo.
7. Servírujte s pečivem nebo polentovou kaší.

IMG_5607 IMG_5574

2 Comment

    1. Já uzeniny nakupuji v prodejně Náš Grunt, ale můžete zkusit i jinou farmářskou prodejnu nebo fakt dobré řeznictví (prý Globus si uzeniny vyrábí sám a mají je kvalitní podle Romana Vaňka z Jídlo s.r.o., tak můžete zkusit i tam). 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.