Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
těstoviny

Pasta Fidli těstoviny se slaninou, žloutkem a parmezánem

V pátek jsem objevila úžasnou věc. Těstoviny od Pasta Fidli. Pasta Fidli je společnost, která vyrábí poctivé čerstvé těstoviny, ale také je to organizace, která pomáhá postiženým lidem začlenit se do společnosti, právě tím, že jim dávají práci. Ano, na výrobě značky i těstovin se podílí handicapování lidé. Musím se přiznat, že mi to přijde úžasné a moc si vážím toho, kdo měl takový skvělý nápad. Mimochodem, těstoviny jsou naprosto luxusní, takže jestli jste někde těstoviny Pasta Fidli viděli a přišlo Vám, že 70 (tipuji) korun je za 300 g čerstvých těstovin moc, tak já si myslím, že určitě není! Rozhodně si je kupte. Já je v Brně sehnala v prodejně s farmářskými potravinami Náš Grunt, který se nachází na ulici Vídeňská. Protože jsem si koupila těstoviny ochucené (Pasta Fidli vyrábí několik druhů), tak jsem jejich chuť nechtěla přebít a tak jsem zvolila úpravu na způsob carbonara, jen jsem místo pancetty použila prorostlou slaninu, také z Gruntu.

IMG_6116 IMG_6130Na 2 porce těstovin se slaninou, žloutkem a parmazánem budete potřebovat:

300 g těstovin peperonciny Pasta Fidli

100 g prorostlejší slaniny

2 žloutky

50 g parmezánu nebo jiného sýra parmezánového typu (Grana Padano)

hrst nasekané listové petrželky

 

1. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji na středním plameni vyškvařte.

2. Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny.

3. Parmezán nastrouhejte na jemno a smíchejte ho se žloutky.

4. Když jsou těstoviny hotové, slijte vodu a vhoďte je do pánve se slaninou.

5. K těstovinám přidejte žloutek s parmezánem a důkladně vše promíchejte.

6. Na talíři těstoviny posypte nasekanou petrželkou.

IMG_6125

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.