Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku chuťovky do plavek ovoce párty předkrmy vegetariánské zelenina

Pak choi salát s bílou ředkví, hroznovým vínem a hermelínem

Leden sice končí a možná už Vás nebaví dodržovat předsevzetí, ale pokud stejně jako já vytrváváte a snažíte se tento rok zformovat svou postavu, pak jistě oceníte tip na salát. Neboť dle mého názoru receptů na salát není nikdy dost!

Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či grilovanou úpravu. V salátu je však také moc dobrý a v kombinaci s hroznovým vínem a medovou zálivkou je prostě neodolatelný. 🙂 Salát je samozřejmě vhodný jako lehká večeře, ale také jako svačinka do práce či do školy. 🙂

salátss

Na 1 porci budete potřebovat:

65 g hermelínu

100 g salátu pak choi

100 g bílé ředkve

10 kuliček hroznového vína

10 g vlašských ořechů

5 g olivového oleje

5 g balsamikového octa

kávová lžička medu

sůl

 

  1. Salát omyjte a natrhejte na libovolné kousky. Ty vhoďte do středně velké mísy.
  2. Hroznové víno také důkladně omyjte. Kuličky překrojte napůl a přidejte je do mísy k salátu.
  3. Bílou ředkev omyjte a zbavte ji slupky. Nakrájejte ji pak na tenké kolečka a přidejte do mísy.
  4. Zeleninu zalijte olivový olejem, přidejte balsamikový ocet a med. Dle chuti můžete také přidat sůl.
  5. Nyní rozehřejte pánev a na ni lehce opražte ořechy. Z ořechů se díky orestování začne uvolňovat tuk a budou tak lahodnější. Opražené ořechy pak přidejte do salátu.
  6. Nakonec nakrájejte hermelín na trojúhelníčky, ty přidejte do salátu a můžete servírovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.