O mně

 

Jmenuji se Kateřina Jašková a narodila jsem se před 25 lety. Již v dětství jsem měla velmi kladný vztah k jídlu. Jídlo jsem již od mala milovala nejspíš proto, že moje babičky velmi dobře vařily (a doposud vaří) a pekly. Jako malá jsem se v kuchyni jen lehce ochomýtala a pozorovala jsem, jak se vaří vývar, svíčková nebo jak se pečou pravé a nefalšované frgály.

Sama jsem se k plotně dostala ve svých 15 letech. Zpočátku jsem používala jak bujóny, podravky a další šmakulády a ochucovadla. Pak jsem však začala sledovat Ano šéfe! (asi jako mnozí jiní), začala jsem se čím dál více zajímat o složení a kvalitu potravin a postupně jsem svůj způsob vaření měnila.

Po maturitě (to mi bylo krásných 19 let) jsem se dostala na vysokou školu do Brna, kam jsem se také odstěhovala. Osobně jsem z jídel z menzy moc nadšená nebyla, takže jsem začala vařit téměř každý den. S touto povinností jsem se opět začala více zajímat o kvalitu potravin a byla jsem nadšená, že se v Brně postupně začaly objevovat farmářské obchody s kvalitními a poctivými potravinami.

Samozřejmě i můj pohled na vaření a způsob vaření se postupně měnil. Když mi bylo 22, přesně na své narozeniny a na popud mého manžela (který mi tenkrát nejspíš z legrace řekl, ať si založím food blog, když pořád vařím) jsem si založila svůj první food blog na platformě blogger.

Rok a něco jsem na něm v pohodě fungovala, ale pak jsem chtěla svou doménu a hlavně jsem chtěla začít znovu, lépe, s hezčími fotkami a s nápaditějšími recepty, a tak vznikl tenhle food blog.

O jídle přemýšlím prakticky neustále, co budu vařit večer, co bych chtěla zkusit, co by bylo fajn uvařit na blog a každý den se těším, až večer budu moci otevřít lednici, vytáhnout kuchyňské náčiní, hrnce a pánve a něco dobrého uvařit.

Osobně nemám nejoblíbenější jídlo ani kuchyni, ale ať už vařím jakékoliv jídlo, z jakékoli kuchyně, vždy se především snažím, aby bylo autentické a z poctivých surovin.

Jsem moc ráda, že jste můj blog navštívili a budu se snažit o to, abyste se sem rádi vraceli. 🙂

Pokud máte dotaz, přání či mě chcete jenom potěšit, určitě mi napište komentář či vzkaz na mail, který najdete v sekci kontakt.

Mějte krásný a chutný život a vařte! Není to nic těžkého.

 

K.