Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy ovoce párty vegan vegetariánské

Makové lívanečky s ostružinami

Hodně často prolízám některé české food blogy a koukám se na jejich recepty. Osobně mám moc ráda Kitchenette, ačkoliv někdy jsou na mě její recepty složitější… Ty si pak většinou zjednoduším. Ale úplně nejradši mám její fotky. Jsou pro mě prostě uměleckým dílem a moc ráda se na ně koukám. 🙂

Když jsem zjistila, že se Markéta rozhodla věnovat své recepty i lidem, kteří mají nějaké stravovací omezení, velmi mne to potěšilo. No a tyto makové lívanečky jsou prostě fakt super! Já si teda recept ještě trochu přizpůsobila, protože se snažím nekopírovat recepty, ale pouze se inspirovat. Pokud tedy milujtete mák, rozhodně si tyto lívanečky udělejte. 🙂 liv6 liv2

Na 4 porce budete potřebovat:

Lívanečky

250 g rostlinného mléka, já zvolila sójové

2 menší zralé banány

80 g mletého máku

180 g pohankové mouky

1 kávová lžička jedlé sody

2 kávové lžičky vanilkového cukru s pravou vanilkou

šťáva z půlky citrónu

kokosový olej

 

  1. Banán rozmixujte a pyré přendejte do střední mísy.
  2. Do mísy přidejte taky všechny ostatní ingredience kromě oleje a důkladně promíchejte, aby vzniklo celistvé a trochu tekuté těsto.
  3. Na pánvi rozehřejte kokosový olej a lívanečky smažte z obou stran na středním plameni.

 

K podávání lívanečků:
Omáčka z lesního ovoce

230 g mraženého lesního ovoce

2 polévkové lžíce javorového sirupu

trocha vody na podlití ovoce

 

  1. Do rendlíku nasypte mražené ovoce a podlijte jej trochou vody, aby se v rendlíku při vytváření omáčky nepřipálilo.
  2. Ovoce s vodou zahřívejte na trochu vyšším než středním stupni.
  3. Když se z ovoce začne tvořit hustá omáčka, přidejte javorový sirup.
  4. Podle své chuti klidně ještě omáčku doslaďte.

 

Vanilkový jogurt

250 g sójového jogurtu

2 kávové lžičky vanilkového cukru s pravou vanilkou

 

  1. Jogurt smíchejte s cukrem.

 

Ostružiny

Lívanečky podávejte s lesním ovocem a jogurtem, ale hlavně s čerstvými ostružinami. 🙂

liv5

liv10

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.