Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší

Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.

S tímto jídlem není sice téměř žádná práce, ale ta výsledná chuť je božská. Vážně, vsadím se s Váma o co chcete, že Vám to bude chutnat. Kuřecí rillettes je navíc vhodný pro všechny ty, kteří jsou po lékařském zákroku (ať už zubařském, nebo po vyndávání mandlí), protože se člověk nemusí moc namáhat a zdlouhavě kousat. 😀 Výborné kuřecí masíčko doplňuje jemná batátová kaše s kokosovým mlékem a česnekem. Možná byste tomu nevěřili, ale kombinace batátů, kokosového mléka a česneku je naprosto delikátní. :-) Tak s chutí do toho! :-)

IMG_7377 IMG_7381 IMG_7387 IMG_7391 IMG_7415

Na 6 porcí budete potřebovat:

Kuřecí rilettes:

2 velká farmářská kuřecí stehna (skvělé kuřecí maso mají v prodejnách Náš Grunt)

2 kuřecí křídla (opět nejlépe z farmářského kuřete)

500 g červeného vína (ano, opravdu odvažuji tekutiny na gramy) – já použila Cabernet Sauvignon

440 g vody

sůl

pepř

koření Vege rajčátka (Davídkovo, koupíte opět v Gruntu)

 

1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.

2. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte.

4. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny.

5. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout.

6. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí.

7. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho, buď pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory, na vlákna.

 

Batátovo-kokosová kaše:

1 kg batátů

400 g kokosového mléka

3 stroužky česneku

sůl

pepř

 

1. Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené  vodě do měkka.

2. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko.

3. K batátům prolisujte česnek.

4. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše.

5. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte.

 

Na ozdobu: 

nasekaná listová petrželka

1. Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.

IMG_7382 IMG_7413 IMG_7416

 

 

6 Comments Add yours

  1. Metla napsal:

    Moc hezké a ty fotky máš nádherné :-)
    Jen teda ty makronky v podkladu jsou k těm paleo receptům dost .. mno kontrastující :-)

    1. Kate napsal:

      Moc děkuji za pochvalu. Blog není zaměřen jenom na paleo. Paleo jsem začala sledovat kvůli svému bratrovi, který se jím stravuje a vlastně primárně pro něj vymýšlím recepty a je pravda, že mě samotnou paleo začalo moc bavit. :-) Tak proto ty makronky na pozadí. :-) Ale mám v plánu pozadí měnit vždycky po nějaké době. :-)

  2. Honza napsal:

    To je naprosto nádherné!

    1. Kate napsal:

      Děkuji. :-)

  3. Míša napsal:

    No mňaaaaam, batátovo-kokosová kaše. Batáty miluju. Dělala jsem batátovou polévku s kokosovým mlékem a ta byla úžasná, takže si dokážu představit její chuť. A to masíčko .. aaaach! :-)

    http://www.cookingwithsusa.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.