Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku do plavek intolerance laktózy krok za krokem párty předkrmy vegan vegetariánské zelenina

KROK ZA KROKEM: Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou

Nemůžu si pomoct, ale to veganské vaření nebo spíš veganský životní styl mě fakt hrozně baví! Nejen, že po veganských jídlech netloustnu, ba naopak, ale zároveň jsou fakt chuťově dokonalé a já mám z rostlinných jídel fakt dobrý pocit. Také se mi zdá, že jsem snad nikdy v životě nevařila pestřeji. 🙂

Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku, protože si myslím, že to nedopadá nikdy dobře, nicméně takové bramboráčky jsou pravým opakem. Klidně odpřísahnu, že jsou snad ještě lepší než ty klasické, nasáklé tukem a s nějakou tou uzeninou.

Tyto jsou nejen „cruelty-free„, ale také bez lepku, takže lepší to snad už být nemůže. 🙂 Bramboráčky jsem doplnila úžasnou bylinkovou omáčkou ze sójového jogurtu, sójové majonézy a tofu a chutná skoro jako tvaroh či zakysaná smetana. Je to prostě fakt boží jídlo a věřím, že s ním sami sebe nebo i ostatní strávníky fakt potěšíte. 🙂

b11

Na 3 porce budete potřebovat:

Bramboráčky:

600 g brambor

10 g chia semínek

3 stroužky česneku

hrst kmínu

hrst majoránky

1 polévková lžíce lahůdkového droždí

svazek pažitky

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej

  1. Brambory nastrouhejte – půl na půl najemno i nahrubo.

b3

2. Chia semínka namočte v troše vlažné vody – aby vytvořily gel.

b2

3. K braborám přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, kmín, lahůdkové droždí, chia gel a nasekané bylinky. A věw dobře promíchejte a nechte odležet.

b5

4. Poté slijte vodu přebytečnou vodu, vytvořte placičky a na olivovém oleji na pánvi smažite z obou stran dozlatova.

Bylinková omáčka:

100 g tofu

100 g sójové majonézy

125 g sójového jogurtu

nasekaná pažitka a petrželka

sůl

1 kávová lžička lahůdkového droždí

 

  1. Tofu nakrájejte na kostičky, smíchejte s majonézou a jogurtem, rozmixujte dohladka. Poté přidejte bylinky a omáčku dochuťte.

b7 b8

b10

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.