Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
krok za krokem těstoviny

KROK ZA KROKEM: Ravioly s lososovo-špenátovou náplní

Jak už jsem mnohokrát zmiňovala, těstoviny u nás doma milujeme. Bohužel to však není nejzdravější jídlo, a tak se snažím těstovinová jídla spíše omezovat. Pravidlem však zůstává, že jednou za týden je musím uvařit. 🙂

Tentokrát jsem se odhodlala a trochu si na sebe ušila bič – domácí ravioly plněné uzeným lososem, špenátem a ricottou s česnekovým máslem. Nakonec to nebylo tak náročné, jak jsem si myslela, avšak nějaký ten čas Vám to zabere.

Výsledkem pro Vás budou skvělé těstoviny, které jsou chutí velmi jemné, ale za to opravdu moc dobré. 🙂

No a protože máte rádi recepty s fotopostupem, tak i tentokrát pro Vás takovýto recept mám. 🙂

ravioly5

Na 6 porcí budete potřebovat:
Těsto:

300 g hladké pšeničné mouky typu 00

3 vejce

3 polévkové lžíce olivového oleje

špetka soli

1111

  1. Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte vejce, olivový olej a sůl.1112
  2. Zvolte nástavec typu hák a na nejnižší možný stupeň nechte robota zpracovávat těsto cca 10 minut.1113
  3. Hotové těsto dejte na 20 minut odpočinout do lednice.
  4. Mezitím připravte náplň do raviol.

 

Náplň:

200 g čerstvého špenátu

100 g uzeného lososa

200 g ricotty

85 g parmazánu

2 vejce

sůl

pepř

1114

  1. Špenát důkladně omyjte a nasekejte ho nadrobno. 1115 1116
  2. Uzeného lososa také nasekejte nadrobno a obojí dejte do mísy.1117
  3. Přidejte ricottu, vejce, parmazán, sůl a pepř a důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.1118 1119 1120

 

Příprava raviol:

  1. Těsto vyndejte z lednice a dejte jej na pomoučený vál.
  2. Těsto rozdělte na 4 části.
  3. Každou část vyválejte, aby se těsto vlezlo do nástavce na těstoviny, kterým vyválíte těsto úplně dotenka.1121
  4. Pomocí nástavce nyní každou část těsta vyválejte na tenké pláty. Nástavec nejdříve nastavte na stupeň 1, poté na stupeň 2, až dojdete k číslu 6 nebo 7. Těsto by mělo být tenké, ale nemělo by se trhat.1122
  5. Vyválené tenké těsto dejte na pomoučený vál.1123
  6. Pomocí polévkové lžíce nyní na těsto dávejte náplň. Vždy nechte mezi jednotlivými náplněmi trochu místa, abyste mohli vyřezat ravioly.1124
  7. Když máte jednotlivé hromádky náplně vytvořené, vezměte druhý plát těsta a přikryjte jím spodní plát. Kolem náplně, po krajích, těsto prsty přimáčkněte, aby se těsto spodního i vrchního plátu spojilo.1125
  8. Nyní pomocí kulatého ozubeného kráječe na ravioly či koláče vykrojte ravioly. Mohou být hranaté či kulaté.1126
  9. Hotové ravioly vařte v osolené vroucí vodě 3 minuty.1127
  10. Poté ravioly vyndejte, nechte je okapat v cedníku a přendejte je na talíř.1128

Česnekové máslo:

80 g másla

2 polévkové lžíce olivového oleje

6 stroužků česneku

nasekaná čerstvá listová petržel

 

  1. Česnek oloupejte a jednotlivé stroužky přepulte.
  2. Do pánve vložte máslo, česnek a přilijte olivový olej.
  3. Zahřívejte na středním plameni.
  4. Když česnek pustí chuť a vůni, vložte do pánve ravioly, aby se obalily máslem.
  5. Nakonec je zasypte petrželkou.
  6. Můžete ihned podávat.

Tip: Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

1129

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.