Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku chuťovky krok za krokem párty předkrmy primal

KROK ZA KROKEM: Pečený sýr s bílou plísní s brusinkami a hruškovo-ořechovým tataráčkem

Zítra jedu na konferenci START it! a už se na ni mooc těším! Příhlášené blogerky na tuto akci dostaly však jeden úkol předtím, než na konferenci dojedou a tou bylo připravit svačinku ze 4 surovin, které nám dovezl kurýr. My si mohly přidat další 4 suroviny.

V balíčku byly sušené brusinky, vlašské ořechy, žervé a hrušky. V první chvíli jsem nebyla vůbec nadšená. 😀 Nemám totiž ráda sušené brusinky, doslova je nesnáším. 😀 A vůbec jsem nevěděla, jak zakomponovat žervé do receptu. No a dneska na obědě jsme se s mou kolegyní, rovněž food blogerkou, která jede na konferenci rovněž, o tomto bavily a najednou mě napadlo, že udělám plněný sýr brusinkovou náplní a z hrušky udělám salsu nebo spíš tataráček. 🙂

No a tak jsem se rozhodla, že Vám recept nafotím od začátku do konce, protože minulý recept KROK ZA KROKEM měl úspěch. Jako sýr můžete zvolit hermelín či camembert. Já zvolila sýr s bílou plísní, který prodávají v mojí oblíbené farmářské prodejně Náš Grunt.

Spojení pečeného sýru, hrušky, javorového sirupu a vlašských ořechů je naprosto úžasná! Určitě si toto jídlo připravte, ať už jako snídani, svačinu či večeři. 🙂

hruška16

 

Na 2 porce budete potřebovat:

2 sýry s bílou plísní o hmotnosti 100g

40 g sušených brusinek

80 g žervé

50 g vlašských ořechů

1 zralá hruška

3 polévkové lžíce javorového sirupu

pár kapek limetkové šťávy z půlky limetky

 

  1. Brusinky nasekejte nadrobno a přendejte je do misky.

Hruška1

2. Sýr překrojte na půlky a vydlabejte ho. Vydlabanou část dejte do misky k brusinkám.hruška2

hruška3

3. Do misky přidejte i žervé a důkladně vše promíchejte.

hruška4

4. Brusinkovou směsí naplňte jednu půlku sýru.

hruška5

5. Naplněnou půlku sýru přiklopte druhou půlkou a sýr zabalte do alobalu.

hruška6

6. Rozpalte pánev a vsypte na ni ořechy. Orestujte je, aby pustily tuk. Stanou se pak chutnějšími. Pozor ale, aby se nespálily! 🙂

hruška7

7. Orestované ořechy pak nasekejte nadrobno a přendejte je na talíř.

hruška9

8. Nyní nakrájete nadrobno omytou hrušku.

hruška8 hruška10

9. Pánev ve které jste restovali ořechy opět zahřejte. Dejte do ní nakrájené hrušky i ořechy a přidejte javorový sirup. Na středním plameni karamelizujte hrušky se sirupem asi tak 5 minut. Na konci přidejte limetkovou šťávu.

hruška11

10. Mezitím, co připravujete hruškový tataráček dejte sýr do trouby, aby se jemně roztopil. Troubu mějte předehřátou na 250 stupňů (horní i dolní ohřev) a sýr pečte pouze 5 minut. Neměl by být úplně rozteklý.

hruška12

11. Po 5 minutách sýr vyndejte, sundejte alobal, opatrně jej přendejte na talíř a položte na něj horký hruškový tatarák, který jste si připravili na pánvi.

 

H2

 

 

2 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.