Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
intolerance laktózy krok za krokem maso těstoviny zelenina

KROK ZA KROKEM: Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. 🙂 Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. 🙁 Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně… 😀

Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. 🙂 Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnou a jemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídla přecpete, protože nebudete moct přestat. 🙂 Alespoň já nemohla. 🙂

555

Na 3-4 porce budete potřebovat:

500 g kvalitních farmářských kuřecích prsou

450 ml kuřecího vývaru

1 dýně Hokkaido

2 cibule

3 stoužky českého česneku

80 g másla

sůl

čerstvě mletý pepř

400 g těstovin

 

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
  2. Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky. (Nemusí to být drobné plátky.)
  3. Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.1111
  4. Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.2222
  5. Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.333
  6. Nakonec přilijte vývar.
  7. Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.444
  8. Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.44
  9. Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
  10. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
  11. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
  12. Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.

TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.

888 88 66

 

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.