Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty do plavek intolerance laktózy krok za krokem vegan vegetariánské základní recepty

KROK ZA KROKEM: Ořechovo-semínková granola

Granola je vlastně zapečená směs všeho, co máte rádi, tím ale myslím různé vločky, oříšky, semínka  a sušené ovoce. Je to velmi zdravá a výživná záležitost. Já osobně mám nejraději vlašské ořechy, nejen, že jsou dobré pro mozek, ale také obsahují zdravé nenasycené mastné kyseliny (omega-3), bílkoviny a mnoho dalšího. Jsou tedy cenné pro vlasy, nehty i pokožku.

Já tedy zvolila mix vlašáku, slunečnicových semínek, sušených goji, drcených kakaových bobů a domácího datlového sirupu. Ve spojení se sójovým jogurtem a lesním ovocem je to super zdravá a rychlá snídaně. 🙂

granola1

Suroviny:

60 g sušených datlí

100 g ovesných vloček

150 g vlašských ořechů

100 g slunečnicových semínek

30 g chia semínek

50 g drcených kakaových nepražených bobů

hrst sušené goji (například Himalyo)

3 polévkové lžíce řepkového oleje

 

  1. Datle dejte do rendlíku s vodou, tak aby byly datle jen ponořené a chvilinku je s vodou povařte. Poté obojí rozmixujte dohladka.

g12. Přidejte vločky, ořechy, semínka, boby a olej a důkladně vše propojte/promíchejte.

g2 g3 g5 G6 g73. Směs přendejte do zapékací mísy, posypte ji goji a směs upěchujte.

g94. Ořechovo-semínkovou směs dejte péct do předehřáté trouby na 150°- 10 minut, poté ztlumte na 100° a zapékejte ještě po dobu 30 minut.

5. Po zapečení nechte granolu vychladnout a poté ji přendejte do uzavíratelné nádoby. Skladujte v suchu.

granola2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.