Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
do plavek intolerance laktózy krok za krokem vegan vegetariánské zelenina

KROK ZA KROKEM: Krémové žampionové kroupoto

Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem si říkala, že bych je měla nějak zpracovat. A protože mi moc chutná kombinace krup s houbami či žampiony, moje volba byla docela rychlá a jasná.

Kroupoto jsem nicméně ozvláštnila kokosovým mlékem a díky tomu vznikla dokonalá krémovost celého pokrmu. Vůbec se tedy nebojte kombinace kokosového mléka, bílého vína a sušené majoránky, nakonec Vás velmi mile překvapí. 🙂

kr2 kr3

Na 4 porce budete potřebovat:

500 g ječných krup – celá zrna

500 g žampionů

150 ml bílého suchého vína
200 g kokosového mléka

1 cibuli

8 stroužků česneku

olivový olej

sůl

trochou sójové omáčky

hrst sušené majoránky

 

  1.  Kroupy uvařte v osolené vodě do měkka.

kr13

2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a na olivovém oleji je zpěňte do sklovata.

kr12 kr11

3. Mezitím nakrájejte na plátky žampiony. A poté je přihoďte také do pánve a orestujte je spolu s cibulí a česnekem.

kr10

4. Když začnou žampiony měknout, přilijte víno a nechte jej vypařit.

kr9

5. Přidejte sůl a k žampionové směsi přilijte kokosové mléko.

kr8

6. Nyní stačí jen krátce provařit, aby se všechny chutě spojily. Dle Vaší chuti přidejte ještě sůl či trošku kvalitní sójové omáčky a žampionovou směs nyní smíchejte s kroupami.kr7

7. Nakonec přidejte sušenou majoránku, kterou promněte v dlaních, aby se lépe rozvinula její chuť. 🙂

kr4

 

 

 

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.