Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
chuťovky do plavek intolerance laktózy krok za krokem ovoce párty pomazánky předkrmy

KROK ZA KROKEM: Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chilli

Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s těmito změnami samozřejmě souvisí i různá nachlazení, virózy, bolesti v krku, rýmička a podobné nepříjemné záležitosti. 🙂

No a nám doma se to prostě nevyhlo. Pokud však cítím, že je to „pouhé“ nachlazení, snažím se jej léčit přírodní cestou. To znamená, že připravuji zázvorové a bylinkové čaje a do všech jídel dávám pořádnou dávku chilli, ale i česneku. Na co do sebe cpát chemii, když to není potřeba. 🙂

Tento recept je super nejen, když jste nemocní, ale také jako snídaně, svačina či večeře nebo jako pohoštění pro návštěvy. Takže pokud ještě nevíte, co tentokrát připravit jako silvestrovské pohoštění, co třeba právě tuto salsu? 🙂

avokádo8

Na 2 porce budete potřebovat:

1 avokádo ready to eat

1 pomeranč

1 stroužek česneku

1 chilli papričku

hrst listové petržele

2 panáky olivového oleje

šťávu z půlky citrónu

špetku růžové himalajské soli

čerstvě mletý pepř

avokádo1

  1. Pomeranč oloupejte a jednotlivé měsíčky pomeranče zbavete slupky. Šťavnatou část poté nakrájejte nadrobno.avokádo2
  2. Chilli papričku nasekejte nadrobno. avokádo3
  3. Avokádo rozkrojte na půl, vyjměte pecku a nožem jej ještě ve slupce rozkrájejte na jednotlivé kostičky.avokádo4
  4. Nasekejte listovou petržel nadrobno a vše přednejte do hlubokého talíře nebo misky.avokádo5
  5. Nyní přidejte sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promíchejte.avokádo6
  6. Podávejte na opečeném křupavém toustu.avokádo9

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.