Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy ovoce paleo párty primal zmrzlina

VIDEORECEPT: Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Konečně je léto. Přesně to období na které každý rok nedočkavě čekám už od ledna. 🙂 Nevím jak Vám, ale mně se většinou v horkých dnech moc jíst nechce, a tak to dopadne, že se většinou najím až večer (vím, že je to špatně a výživový poradce by mě rozhodně nepochválil! :-D). Tudíž, pokud chci jíst, tak mám chuť jenom na zmrzlinu. 🙂

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi mooc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte. 🙂

Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. 🙂 Ještě váháte? 🙂

IMG_6128 IMG_6127 IMG_6120 IMG_5984

 

Na jednu střední misku (4-5 porcí) budete potřebovat:

250 g jahod

1 kus rebarbory

400 g kokosového mléka

2 – 3 polévkové lžíce javorového sirupu

 

1. Jahody omyjte, očistěte, zbavte stopky a nakrájejte je na menší kousky, které vhoďte do vyšší úzké nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

2. Rebarboru take omyjte a očistěte, nakrájejte ji na menší kostky a také ji dejte do nádoby od tyčového mixéru.

3. Jahody a rebarboru zalijte kokosovým mlékem a přidejte javorový sirup.

4. Vše důkladně pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

5. Rozmixovanou směs přelijte do nerezové misky a dejte do mrazáku na 5 hodin zmrznout.

6. Před podáváním 20 – 30 minut předem misku z mrazáku vyndejte a nechte zmrzlinu povolit.

7. Poté zmrzlinu přendejte do mističek a zalijte ji ještě javorovým sirupem.

IMG_6127 IMG_6120 IMG_6114 IMG_6113

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.