Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku chuťovky dezerty do plavek ovoce párty předkrmy primal

Jablkové carpaccio s kozím sýrem, medem a opraženými vlašskými ořechy

Byla neděle ráno a já se probudila kolem osmé hodiny. Šla jsem se napít vody a poté jsem opět zalehla, protože jsem si myslela, že budu ještě spát. Ale to byl omyl, místo potřeby spánku jsem začala mít hlad. A tak jsem přemýšlela, co si vytvořím na snídani. V lednici toho moc nebylo, nicméně jsem věděla, že si chci dát čerstvý kozí sýr. Hned mě napadlo spojení kozí sýr, med a opražené vlašské ořechy. Jenže pak jsem si uvědomila, že nemám žádný salát nebo rukolu na co bych kozí sýr položila.

A pak to přišlo! Blesk či rána z čistého nebe! Nakrájím si k tomu jablko. Jablko na plátky. Jablkové carpaccio! A tak jsem rychle vstala a pustila se do své snídaně! A musím říct, že to byla jedna z těch nejlepších snídaní, které jsem za posledních několik dnů měla. 🙂

Kombinace jablek, úžasného čerstvého kozího sýra, českého medu (já ten svůj koupila ve farmářské prodejně Náš Grunt), opražených vlašských ořechů je prostě delikátní! 🙂 A co je nejlepší, hodí se to jako snídaně, svačina, netradiční předkrm či dezert! 🙂

IMG_7761 IMG_7765

Na 1 porci budete potřebovat:

1 střední jablko (je vcelku jedno, jestli zvolíte zelené, žluté nebo červené)

50 g čerstvého kozího sýra

1 polévková lžíce medu

1 hrst vlašských ořechů

 

  1. Omyté jablko opatrně nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na talíř do kruhu.
  2. Kozí sýr buď nakrájejte nebo natrhejte a posypte jím jablka.
  3. Na pánvi opražte vlašské ořechy a přidejte je k jablkům a kozímu sýru.
  4. Nakonec vše zakápněte medem.

TIP: Místo jablek můžete bez obav použít i hrušky! 🙂

IMG_7766 IMG_7767

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.