Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty intolerance laktózy ovoce párty vegan vegetariánské

Dokonalý jablečný koláč

Jablečné dezerty moc často nevyhledávám. Nejsem velký příznivec klasického jablečného štrůdlu či jiných jablečných pochoutek. Nicméně, občas mě chytne chuť na nějaký ten apple pie. 🙂 Tentokrát jsem se rozhodla pro veganskou verzi a musím se teda pochválit, je naprosto dokonalý a bude chutnat všem, i masožravcům, dětem a babičkám. 🙂

jablkolac4

jablkolac6 jablkolac5 jablkolac3

Na jablečný koláč budete potřebovat:

Korpus:

80 g mandlí

180 g hladké mouky na křehké těsto

60 g třtinového cukru

špetku soli

55 g rostlinného oleje

60 g sójového mléka

 

  1. Všechny suroviny dejte do foodprocesoru a vše rozmixujte do hladkého celistvého těsta.
  2. Troubu rozpalte na 180 stupňů.
  3. Koláčovou formu vymažte trochou oleje, dejte do ní těsto a rukama jej vmáčkněte do dna formy i do stran, aby byla celá forma rovnoměrně pokrytá.
  4. Formu s těstem dejte do trouby na 20 minut předpéct.

Jablečná náplň:

4 zelená jablka

šťáva z půlky citrónu

4 polévkové lžíce sójového mléka

polévková lžíce kukuřičného škrobu

špetka skořice

50 g třtinového cukru

špetka soli

 

  1. Jablka zbavte slupky a nakrájejte je na rovnoměrné plátky.
  2. Do rendlíku nalijte mléko a citrónovou šťávu a na plotně pomalu za stálého míchání zahřejte.
  3. Poté přidejte i kukuřičný škrob a metličkou důkladně promíchejte, aby vznikla hladká celistvá hmota.
  4. Přidejte cukr a sůl a opět promíchejte.
  5. Do mísy dejte plátky jablek, přidejte obsah z rendlíku a opět spolu promíchejte.
  6. Plátky jablek naskládejte na předpečený korpus. Jablka můžete posypat i drobenku z rostlinného másla, cukru a mouky (množství beru od oka 🙂 ) a dejte péct na dalších 20-25 minut dozlatova.

TIP: Podávejte se zmrzlinou. 

jablkolac2

jablkolac1

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.