Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy párty

Dokonalé veganské kokosové kuličky

Každý rok se těším na Vánoce. A jako každý rok nic nestíhám a nechávám spooouuustu věcí na poslední chvíli.

Pečení cukroví mě bralo když jsem žila s mamkou a pekly jsme spolu, posledních několik let už mne tolik nebere. Navíc, na každé návštěvě je tolik cukroví, že kdybych ho měla ještě doma, tak už asi zešílím. Ano, nejsem milovník cukroví, pochopili jste to správně. 🙂

Nicméně, mít něco málo doma pro vytvoření atmosféry je fajn, a tak jsem se tento rok rozhodla pro zdravější alternativy cukroví. Tyto veganské kokosové kuličky jsou fakt boží a to nepřeháním. A stihnete je s přehledem ještě dnes. 🙂

k1

Na cca 35 kuliček budete potřebovat:

220 g strouhaného kokosu (nejlépe Fairtrade)

125 g rozpuštěného kokosového oleje

50 g agávového sirupu (pokud máte rádi sladké, klidně víc, dle chuti)

160 g sójového nebo jiného rostlinného mléka

35 kousků mandlí

rum dle chuti

špetka růžové himalájské soli

Na obalení:

100 g strouhaného kokosu

 

  1. Všechny suroviny dejte do mixéru a společně je rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka, naopak když zůstanou zbytky kokosu, je to lepší.
  2. Směs přendejte na mělký talíř a dejte jej do lednice na půl hodinky, aby kokosový olej trochu ztuhl a daly se vytvářet kuličky.
  3. Poté ze směsi vytvářejte kuličky, do kterých zabalte mandli a obalte je v kokosu.
  4. Uchovávejte v lednici, nejlepší jsou vychlazené.

k3

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.