Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek intolerance laktózy párty Silvestr Vánoce vegan vegetariánské

Čokoládovo-kávový krém

Ty nejlepší dezerty jsou podle mě takové, které se nemusí péct a jsou za 5 minut hotové. 🙂 Ačkoliv miluji dobré jídlo, opravdu nerada trávím v kuchyni víc času, než je potřeba. Nejraději jsem, když mám jídlo uvařeno do půl hodiny, což se mi ne vždy podaří. A právě proto si vymýšlím alespoň jednoduché a zdravé sladké pochoutky, které mám za chvilku hotové. 🙂

Čokoládovo-kávový krém Vás totálně dostane. Za prvé je fakt hodně čokoládový a za druhé je bez lepku, laktózy a cukru a veganský, což splňuje všechny moderní stravovací požadavky. 🙂

Na 4 porce budete potřebovat:

100 g kešu ořechů

4 polévkové lžíce stevie

100 g rozpuštěného kakaového másla

6 polévkových lžic kokosového oleje

1 hrnek kakaa o objemu 250 ml

3 polévkové lžíce instantní kávy

špetka soli

2 kávové lžičky vanilkového extraktu

 

  1. Kešu ořechy namočte přes noc do vody, aby změkly.
  2. Druhý den dejte všechny suroviny do robotu či food procesoru a rozmixujte je dohladka.
  3. Ozdobte ovocem, ořechy či domácí granolou.
  4. Můžete ihned podávat.

TIP: Pozor na skladování v lednici. Díky kokosovému oleji a kakaovému máslu čokoládový krém ztuhne, tak jej musíte nechat před podáváním alespoň hodinu na teplém místě povolit.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.