Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty do plavek intolerance laktózy ovoce vegetariánské

Čokoládová ovesná kaše s borůvkami a Šmakounem

Ovesná kaše je taková moje jistota, pokud chci rychlou snídani a zároveň chci něco zdravého a výživného. Běheme 10 minut máte snídani na stole. U ovesné kaše je navíc super, že se dá neustále obměňovat a je vlastně docela zázrak, pokud se Vám ovesná kaše povede dvakrát stejně. 🙂

Já ji ráda obměňuji pomocí různých druhů ovoce, oříšků a semínek. Ale tato čokoládová s čokoládovým proteinem je moje nejoblíbenější. 🙂 A k tomu borůvky, to je fakt blaho. 🙂

ovensa2 ovensa5 ovesna3

Na 2 porce budete potřebovat:

300 g mandlového mléka

150 g ovesných vloček

2 polévkové lžíce medu

1 polévková lžíce švestkového sirupu

špetka soli

30 g čokoládového proteinu (já používám veganský na bázi hrachového proteinu)

125 g borůvek

200 g švestkového Šmakouna
1. Mléko nalijte do rendlíku, přidejte do něj ovesné vločky a za občasného míchání nechte na středním plameni  probublávat.

2. Mezitím nakrájejte Šmakouna na menší kostičky.

3. Když se mléko vsákne do vloček a vytvoří se kaše, přidejte sůl, med, sirup, protein a vše důkladně promíchejte.

4. Nakonec do kaše přidejte kostičky Šmakouna, opět promíchejte.

5. V misce kaši ozdobte borůvkami a jedlými květy.

ovesna6 ovensa4

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.