Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
dezerty intolerance laktózy ovoce párty vegan vegetariánské

Borůvkové koláčky

Borůvky jsou naprosto skvělým ovocem. Kromě toho, že mi borůvky připomínají dětství a léto, jsou velmi zdravé a plné antioxidantů. A ještě k tomu ta slaďoučká chuť! No řekněte, kdo by tomu odolal? 🙂

Moje babička dělává kynuté borůkové koláče a sladké kynuté knedlíky a ty jsou fakt legendární! Nicméně, já se rozhodla pro velmi jednoduchou úpravu, kdy Vám postačí pouhé 3 suroviny – listové těsto, borůvky a cukr. 🙂 Jsou během 30 minut hotové, takže jako víkendová sladká rychlovka jsou tyto koláčky naprosto ideální. 🙂

boruvka1

Na koláčky budete potřebovat:

200 g veganského listového těsta

250 g kanadských borůvek

moučkový cukr na posypání koláčků

hladkou mouku na podsypání těsta

 

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů – horní i spodní ohřev.
  2. Listové těsto rozválejte na tenký obdelník a pomocí větší skleničky vykrojte z těsta kolečka.
  3. Kolečka dejte na pečícím papírem vystlaný plech.
  4. Borůvkami ozdobte jednotlivá těstová kolečka. Borůvky můžete klást buď náhodně nebo do kruhů.
  5. Plech s koláčky dejte péct na 20 – 25 minut do trouby.
  6. Když jsou koláčky upečeny, ihned je posypte moučkovým cukrem, aby se vsákl do teplého těsta.

TIP: Koláčky můžete podávat s bílým sójovým či jiným rostlinným jogurtem.

boruvka5

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.