Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku dezerty do plavek

Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky

Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle vafle. Jsou z rýžové mouky, takže jsou bezlepkové, neobsahují moc cukru, ale i tak jsou výtečné. Vafle můžete stejně jako já ozdobit řeckým jogurtem a Vaším oblíbeným džemem, ale také můžete zvolit třeba zdravou „nutelu“ například Medoládu. V receptu se nedivte, že je mléko odměřeno na gramy, nemám odměrku, tak mléko opravdu odvažuji na váze.

IMG_6219 IMG_6221

Na 2 porce budete potřebovat:

110 g rýžové mouky

110 g plnotučného (nejlépe farmářského) mléka

20 g rozpušteného másla

1 vejce

20 g bio vanilkového cukru s extraktem z pravé vanilky

100 g šmakouna s příchutí brusinka a goji

3 g kypřícího prášku z vinného kamene

řecký jogurt (dle chuti)

malinový džem nebo jiný Vámi oblíbený (dle chuti)

hrstku chia semínek

 

1. Šmakouna nastrouhejte na hrubém struhadla.

2. Nyní mouku, kypřící prášek, cukr, šmakouna, mléko, vejce a máslo a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.

3. Ploténky vaflovače pomažte máslem a vaflovač rozehřejte.

4. Když je vaflovač rozehřátý a máslo na ploténkách se rozpustilo, tak na ploténky opatrně lžíci přendávejte těsto.

5. Pečte do zlatavé barvy.

6. Na talíři pak dejte na vafle jogurt, na něj džem, posypte mandlemi, chia semínky a můžete podávat.

IMG_6214

IMG_6254 IMG_6240 IMG_6243

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.