Kate's Cuisine

Food Blog psán s úctou a láskou k jídlu.
bez lepku těstoviny vegetariánské z jednoho hrnce/plechu

Bezlepkové linguine s kozím sýrem, bylinkami a piniemi

Těstovin obecně bych se mohla ujíst. Miluju těstoviny skoro v každé úpravě. Což samozřejmě žádná sláva není, protože těstoviny, pokud k nim přidáte ještě dostatek olivového oleje a parmezánu, moc lehké nejsou. 🙂

Proto hledám alternativy, abych se takzvaně vlk nažral, ale koza zůstala celá. 🙂 Občas tedy zaměnuji kvalitní semolinové těstoviny za celozrnné anebo za bezlepkové. Bezlepkové těstoviny najdete v každém supermarketu, zdravé výživě či specializovaných prodejnách, které nabízí potraviny bez lepku. 🙂

Na 1 porci budete potřebovat:

200 g bezlepkových linguine

60 g čerstvého kozího sýru

30 g parmezánu

hrstička pinií (10 g)

hrst čerstvých bylinek – listová petržel, bazalka, pažitka

olivový olej

sůl

pepř

 

  1. Linguine dejte vařit do vroucí osolené vody na dobu, která je uvedena na obale.
  2. Pinie na sucho opražte na pánvi.
  3. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
  4. Když jsou linguine na skus, sceďte je. Nechte si ale trošku vody na omáčku.
  5. K těstovinám, přidejte kousky kozího sýru, nastrouhaný parmezán, bylinky, olej, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
  6. Sýr by se měl roztopit a měla by se vytvořit sýrová omáčka, která obalí těstoviny.
  7. Můžete servírovat a na talíří posypte opraženými piniemi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.